Krůtí stehna na rozmarýnu

Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    olivový olej 2lžíce
    česnek 3stroužky
    rozmarýn 1lžička
    paprika 1lžička sladká
Pokyny
  1. Krůtí stehna omyjeme a osušíme. Všechny zbývající ingredience vložíme do misky a připravíme z nich marinádu
  2. Tou stehna ze všech stran hojně potřeme a necháme několik hodin odležet.
  3. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Stehna přendáme do menšího pekáčku a podlijeme je asi 3 lžícemi vody, aby se marináda nepřipékala.
  4. Nejprve pečeme maso asi půl hodiny přikryté víkem nebo druhým pekáčkem, další půl hodinu odkryté.
  5. Stehna po celou dobu průběžně přeléváme vypečenou šťávou.

Máme-li k dispozici čerstvý rozmarýn, vložíme celou větvičku přímo k masu do pekáčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*