K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
|
K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ve větší pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a zprudka opečte krůtí prsa ze všech stran. Pak maso vyjměte z pánve a nechte trochu vychladnout.
- Následně je vložte do sous-vide sáčku společně s větvičkou rozmarýnu, solí, cukrem a vše zalijte olejem. Poté sáček vakuově uzavřete.
- Vodní lázeň předehřejte na 55 °C, vložte do ní sáček s masem a ponechte jej zde při této teplotě asi 10 hodin.
- Po této době vyjměte sáček s pokrmem, otevřete jej, obsah vyndejte a maso nechte okapat.
- Opět rozehřejte pánev a na zbylém másle opečte krůtí prsa, až získají krásnou zlatavou barvu.
Chuť masa můžete obměňovat přidáním různých bylinek nebo koření.