Salát je výborný jako příloha k masitým jídlům, ale můžete ho podávat i samostatně.
|
Salát je výborný jako příloha k masitým jídlům, ale můžete ho podávat i samostatně.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Artyčoky zbavte košťálů a tvrdých konců listů.
- Pak je vložte do osolené vody, přidejte citronovou šťávu a povařte asi 20 minut.
- Zeleninu vyjměte a nechte na sítu okapat a oschnout.
- Dužinu artyčoků pokrájejte a vložte do mísy.
- Šalotku nakrájejte na kolečka, okurku na plátky a beraní rohy na menší kousky.
- Vše přidejte k artyčokům a promíchejte.
- Připravte si zálivku z olivového oleje, octa, soli a cukru a přidejte do ní i čerstvě nasekanou kudrnku.
- Zálivku nalejte do mísy a pečlivě promíchejte se zeleninou.
Pokud podáváte jako předkrm, můžete přidat opražená dýňová semínka, oříšky nebo nakrájený kozí sýr.