Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
|
Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
vepřová panenka
500g
olivový olej
2dl
bílé víno
1/2dl
majoránka
1hrst
tymián
1hrst
citrón
1/2ks
|
Pokyny
- Panenku nakrájíme na 3–4 cm velké kostky a dáme do misky.
- Přidáme olivový olej, víno, nasekané čerstvé bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř a necháme nejlépe do druhého dne marinovat (minimálně 2 hodiny).
- Maso napíchneme na špejle a špízy zprudka opékáme na lžíci olivového oleje cca 3 minuty z každé strany.
Autorkou receptu je blogerka Romana