Kotlety na pivě

S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 osob
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Marináda
    vepřové maso 6ks vepřové kotlety
    olivový olej 3lžíce
    pivo 3lžíce černé
    omáčka 3lžíce worcestrová
    sůl 1lžíce mořská
    pepř 1špetka
Grilovací omáčka
    kečup 250ml
    sirup 4lžíce javorový
    omáčka 3lžíce worcestrová
    pivo 3lžíce černé
    olivový olej 1lžíce
    cibule 1ks nakrájená na drobno
    vinný ocet 1lžíce
    hořčice 1lžíce dijonská
    pepř 1lžíce mletý
    česnek 1stroužek
    chilli 1špetka
Pokyny
  1. Kotlety dejte do mísy.
  2. Smíchejte všechny ingredience na marinádu a vlijte na kotlety. Promíchejte tak, aby byly všechny kotlety ponořené.
  3. Přikryjte fólií a dejte na 24 hodin uležet a marinovat do lednice.
  4. 30 minut před grilováním vyndejte z ledničky.
  5. Na grilovací omáčku rozehřejte olej ve větší pánvi.
  6. Přidejte cibuli a česnek a míchejte, dokud nezezlátnou.
  7. Následně přidejte chilli, kečup, pivo, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, ocet, javorový sirup, sójovou omáčku, hořčici a pepř.
  8. Přiveďte k varu, snižte plamen a občas promíchejte. Nechte 10–15 minut probublávat, dokud se směs trochu nezredukuje.
  9. Část jí odeberte na potírání a část nechte stranou.
  10. Rozpalte gril na cca 250 °C a potřete rošt tukem (až poté položte kotlety).
  11. Maso vyjměte z marinády, potřete z jedné strany grilovací omáčkou a položte na gril na 10–12 minut. Při obracení potřete omáčkou ještě druhou stranu.
  12. Hotové maso pak namáčejte do odebrané části grilovací omáčky. Ke kotletám můžete podávat pečivo a hodí se skvěle i salát z čerstvé zeleniny.

Recept připravila blogerka Alena Přichystalová

Pokud má lahev od kečupu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří
.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*