Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
|
Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
|
Porce
30 x 40 plech
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny.
- Postupně zašlehejte smetanu a pořádně vyšlehejte.
- Už jen ručně zamíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva.
- Formu vymažte a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem.
- Nalijte těsto do formy a poklaďte na něj nahusto angrešt.
- V misce smíchejte mouku, moučkový cukr a máslo a prsty zpracujte posypku.
- Posypte bublaninu a na povrch ještě pložte plátky studeného másla.
- Dejte péct na cca 30–40 minut (podle typu trouby – pokud nebudete mít vrstvu těsta příliš vysokou, může pečení trvat i kratší dobu).
- Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Recept připravila blogerka Alena Přichystalová
Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.
Vynikající!!! Bublanina vyšla naprosto skvěle 🙂
Skvěle, jsme rádi, že Vám chutnala.