Angreštová bublanina

Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
Na zahrádkách začíná dozrávat velké množství ovoce a šťavnaté plody nás lákají k utrhnutí. Stačí si jen vybrat. Jahody, rybíz, třešně nebo višně… A co angrešt? Ten patří k trošku opomíjenému, ale o nic méně lahodnému ovoci. Jeho nakyslá chuť se skvěle hodí do bublanin a kynutých koláčů. Zkuste si upéct tuto voňavou bublaninu a vychutnat si ji třeba při letním pikniku u vody.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 x 40 plech
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    smetana 250ml
    vejce 4ks
    angrešt 2 - 3hrnky
    mouka 2hrnky polohrubá
    cukr 1,5hrnku krystal
Posypka
    máslo 50g studené
    máslo 2 - 3lžíce
    mouka 2 - 3lžíce polohrubá
    cukr 2 - 3lžíce moučkový
Pokyny
  1. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny.
  3. Postupně zašlehejte smetanu a pořádně vyšlehejte.
  4. Už jen ručně zamíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva.
  5. Formu vymažte a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem.
  6. Nalijte těsto do formy a poklaďte na něj nahusto angrešt.
  7. V misce smíchejte mouku, moučkový cukr a máslo a prsty zpracujte posypku.
  8. Posypte bublaninu a na povrch ještě pložte plátky studeného másla.
  9. Dejte péct na cca 30–40 minut (podle typu trouby – pokud nebudete mít vrstvu těsta příliš vysokou, může pečení trvat i kratší dobu).
  10. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Recept připravila blogerka Alena Přichystalová

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

2 komentáře k článku “Angreštová bublanina”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*