V těchto letních dnech přijde k chuti tohle bezmasé odlehčené jídlo ze sezónních surovin. Kombinace cukety, pečených rajčat a čerstvých bylinek vás možná překvapí.
|
V těchto letních dnech přijde k chuti tohle bezmasé odlehčené jídlo ze sezónních surovin. Kombinace cukety, pečených rajčat a čerstvých bylinek vás možná překvapí.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Omáčka
smetana
100ml
ke šlehání
žloutky
2ks
hořčice
1lžička
citrónová kůra
1špetka
pepř
1špetka
kajenský
|
Pokyny
- V troubě na pečicím papíru potřeném olivovým olejem opečeme na kolečka nakrájená rajčata. Pečeme 20–30 minut.
- Na lžíci olivového oleje orestujeme nasekaný česnek a bylinky. Poté přidáme na kousky nakrájenou cuketu a necháme zezlátnout.
- Osolíme a opepříme dle vlastní chuti.
- Těstoviny uvaříme dle návodu al dente.
- V misce rozmícháme žloutky, smetanu, hořčici, kajenský pepř, citrónovou kůru a šťávu.
- Do hrnce dáme lžičku olivového oleje a prohodíme na něm uvařené těstoviny.
- Poté přidáme cuketu, rajčata a omáčku a vše krátce prohřejeme.
- Nakonec zasypeme parmazánem.
Autorkou receptu je blogerka Romana
Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.