Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.
|
Pečené nebo vařené kdoule prý mají silné antirevmatické účinky, proto lidoví léčitelé doporučují lidem, kteří trpí revmatickými obtížemi, aby alespoň jednou týdně konzumovali několik pečených kousků tohoto ovoce.
|
Porce
8 paliček
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Kuřecí paličky opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Pak je osolte, opepřete a posypte najemno nasekaným rozmarýnem. Vložte je do pekáčku a podlijte vodou.
- Přidejte na plátky nakrájený citron a nahrubo nasekanou šalotku. Přiklopte a pečte 30-40 minut, až budou špalíčky měkké a získají zlatavou kůrku.
- Mezitím oloupejte kdoule, rozkrojte je a vyjměte z nich jádřince.
- Nakrájejte je na silnější plátky, vložte do menšího kastrůlku, posypte třtinovým cukrem, promíchejte a podlijte trochou vody.
- Za občasného zamíchání je poduste asi 20 minut, až vznikne jemné pyré.
- Hotové kuřecí paličky rozložte po dvou na talíře, doplňte kdoulovým pyré a podávejte s dušenou rýží nebo kuskusem.