Zavařenina „Kdoulovka“

Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
Dužnina kdoule obsahuje velké množství pektinu, proto ji dobře využijete třeba pro přípravu marmelád, džemů nebo rosolů.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 sklenic
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kdoule 2kg
    voda 250ml
    cukr 1kg
    želé 1sáček
Pokyny
  1. Dva kilogramy zralých kdoulí omyjeme, přepůlíme a vyklepeme hnědá semínka.
  2. Ovoce i se slupkou překrájíme a vložíme do hrnce.
  3. Podlijeme je vodou a pod pokličkou asi 20 minut dusíme.
  4. Vzniklé pyré propasírujeme přes síto.
  5. Pak jej znovu přivedeme k varu.
  6. Přisypeme cukr promísený s želírovacím přípravkem a za stálého míchání ještě deset minut provaříme.
  7. Plníme do čistých skleniček a překlopíme na víčka.

Jeden komentář k článku “Zavařenina „Kdoulovka“”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*