Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
|
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
artyčok
4ks
vejce
1ks
bílé víno
2lžíce
hladká mouka
10dkg
koření
sůl, pepř
|
Pokyny
- Vyloupaná srdíčka artyčoků rozkrájejte na čtvrtky.
- Uvařte je ve vodě (či páře), do níž jste přidali citronovou šťávu, a nechte je okapat a vychladnout.
- Mezitím si připravte těstíčko z rozšlehaného vejce, vína, mouky, soli a pepře.
- Jednotlivé kousky artyčoků namáčejte v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje.
- Usmažte dozlatova a nechte okapat na ubrousku.