Artyčoková pochoutka

Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
Návštěvu můžete překvapit třeba smaženými artyčoky obalovanými v těstíčku. Podávejte je k pivu či vínu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Vyloupaná srdíčka artyčoků rozkrájejte na čtvrtky.
  2. Uvařte je ve vodě (či páře), do níž jste přidali citronovou šťávu, a nechte je okapat a vychladnout.
  3. Mezitím si připravte těstíčko z rozšlehaného vejce, vína, mouky, soli a pepře.
  4. Jednotlivé kousky artyčoků namáčejte v těstíčku a vkládejte do rozpáleného oleje.
  5. Usmažte dozlatova a nechte okapat na ubrousku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*