Buchta s italským sýrem riccota

Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Koláčová dortová forma 26 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ricotta 250g
    máslo 80g
    cukr 120g
    vejce 2ks
    holandské kakao 3 lžíce
    čokoláda hořká
Pokyny
  1. Uděláme si těsto smícháním mouky, jednoho vejce, rozpuštěného másla, kypřicího prášku a 60 g cukru.
  2. Propracované těsto rozdělíme na dva díly.
  3. Krém si připravíme tak, že smícháme ricottu, zbytek cukru, vajíčko a na kousky nakrájenou hořkou čokoládu.
  4. Do kulaté dortové formy o průměru 26 cm dáme na dno 1 díl těsta, prsty ho namačkáme a pokryjeme krémem.
  5. Zbytek těsta rozdrobíme nahoru na ně.
  6. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 30 - 40 minut.

9 komentářů k článku “Buchta s italským sýrem riccota”

    1. Dobrý den, upravili jsme gramáž cukru i recept, děkujeme za podnět! Mějte krásné dny, tým Jak v kuchyni.cz

    1. Milá Sandro, děkujeme za tip, jak správně říkáte, doplnili jsme kakao. Užijte si recept!

  1. Není to špatná buchta, ale aby vypadala aspoň trošku jako na obrázku, tak jsem si do těsta přidala kakao, které nikde v popisu nevidím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*