Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
|
Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
|
Porce
Koláčová dortová forma 26 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
250g
ricotta
250g
máslo
80g
cukr
120g
vejce
2ks
holandské kakao
3 lžíce
čokoláda
hořká
kypřící prášek
1/2ks
|
Pokyny
- Uděláme si těsto smícháním mouky, jednoho vejce, rozpuštěného másla, kypřicího prášku a 60 g cukru.
- Propracované těsto rozdělíme na dva díly.
- Krém si připravíme tak, že smícháme ricottu, zbytek cukru, vajíčko a na kousky nakrájenou hořkou čokoládu.
- Do kulaté dortové formy o průměru 26 cm dáme na dno 1 díl těsta, prsty ho namačkáme a pokryjeme krémem.
- Zbytek těsta rozdrobíme nahoru na ně.
- V předehřáté troubě na 180°C pečeme 30 - 40 minut.
Uvedené množství cukru se má rozdělit na těsto a krém?
Rozpis surovin je dost chaotický.
Dobrý den, upravili jsme gramáž cukru i recept, děkujeme za podnět! Mějte krásné dny, tým Jak v kuchyni.cz
Dobrý den. Jeste Vam tam nesedi vajicka.
A prumer formy
Dobrý den, Terezo, děkujeme za podněty, opravili jsme. Mějte krásný den, Katka JVK
Dobrý den, podle receptu na těsto, dle obrázku soudím, že tam chybí napsané kakao ??
Milá Sandro, děkujeme za tip, jak správně říkáte, doplnili jsme kakao. Užijte si recept!
Není to špatná buchta, ale aby vypadala aspoň trošku jako na obrázku, tak jsem si do těsta přidala kakao, které nikde v popisu nevidím.
Správně jste udělala, doplnili jsme i kakao do receptu.