Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
|
Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.
|
Pokyny
- Povařte vodu, do níž jste přidali sůl, a nechte ji vychladnout.
- Pečlivě vymyté zavařovací sklenice vypláchněte vroucí vodou.
- Očištěnou, omytou a pokrájenou zeleninu naskládejte střídavě do sklenic, aby byl obsah co nejpestřejší. Přidejte snítku kopru.
- Zalijte vychladlou slanou vodou tak, aby byl celý obsah ponořený pod hladinu. Pokud je potřeba, můžete zeleninu zatížit speciálním plastovým sítkem.
- Sklenice uzavřete víčkem, ale neutahujte, aby mohly plyny odcházet ven.