Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
|
Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
|
Porce
1 forma biskupský chlebíček
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
cuketa
200g
nastrouhaná
mouka
150g
špaldová
vejce
2ks
olivový olej
3lžíce
dýňová semínka
2lžíce
chia semínka
1lžíce
prášek do pečiva
2lžičky
sůl
1lžička
|
Pokyny
- Cuketu oloupeme, rozřízneme na půl a lžící odstraníme semínka.
- Nastrouháme ji na hrubším struhadle.
- Do nastrouhané cukety přimícháme ostatní ingredience.
- Pokud je těsto tuhé, přidáme vodu, aby bylo středně husté.
- Formu na chlebík si vyložíme pečícím papírem, který trochu potřeme olejem.
- Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
- Pečeme 30–40 minut.
Může se péct i z normální mouky,pšeničné?
Dobrý den Vladimíro, ano, můžete péct i z pšeničné mouky. Přejeme dobrou chuť 🙂