Lebedový špenát

Lebedu možná najdete na vlastní zahradě. A než ji vyhodíte jako plevel, zkuste z ní přípravit špenát jako přílohu. Uvidíte, že rázem se z ní stane oblíbená surovina.
Lebedu možná najdete na vlastní zahradě. A než ji vyhodíte jako plevel, zkuste z ní přípravit špenát jako přílohu. Uvidíte, že rázem se z ní stane oblíbená surovina.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    lebeda 0,5kg
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
    máslo 100g
    hladká mouka 2lžíce
    smetana 1dl
Pokyny
  1. Čerstvě natrhané listy proberte, vložte do čisté vroucí vody a vařte cca 15 min.
  2. Hotové listy sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem.
  3. Mezi tím si připravte cibulovou jíšku.
  4. Stačí si jen nakrájet nadrobno cibuli a tu osmahnout na másle, až bude dozlatova, zaprašte ji moukou a zasmahněte.
  5. Do takto připravené jíšky přidáme lebedu.
  6. Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme česnekem, solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*