Lebedu možná najdete na vlastní zahradě. A než ji vyhodíte jako plevel, zkuste z ní přípravit špenát jako přílohu. Uvidíte, že rázem se z ní stane oblíbená surovina.
|
Lebedu možná najdete na vlastní zahradě. A než ji vyhodíte jako plevel, zkuste z ní přípravit špenát jako přílohu. Uvidíte, že rázem se z ní stane oblíbená surovina.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Čerstvě natrhané listy proberte, vložte do čisté vroucí vody a vařte cca 15 min.
- Hotové listy sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem.
- Mezi tím si připravte cibulovou jíšku.
- Stačí si jen nakrájet nadrobno cibuli a tu osmahnout na másle, až bude dozlatova, zaprašte ji moukou a zasmahněte.
- Do takto připravené jíšky přidáme lebedu.
- Nakonec přilijeme smetanu a dochutíme česnekem, solí a pepřem.