Smetanová houbová omáčka

Milujete houby? Máme pro vás skvělou zprávu: můžete vyzkoušet náš recept na lahodnou smetanovou omáčku. Jako základ poslouží jakýkoli druh vašich oblíbených hub.
Milujete houby? Máme pro vás skvělou zprávu: můžete vyzkoušet náš recept na lahodnou smetanovou omáčku. Jako základ poslouží jakýkoli druh vašich oblíbených hub.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    houby 250g čerstvé
    vývar 200 - 300ml kuřecí
    šalotka 2ks
    hladká mouka 1lžíce
    máslo 1lžíce přepuštěné
Pokyny
  1. Na přepuštěném másle necháme zesklovatět šalotku.
  2. Poté ji zaprášíme moukou a necháme trochu osmahnout.
  3. Přidáme houby a krátce je orestujeme.
  4. Omáčku ochutíme kmínem, solí a pepřem dle vlastní chuti.
  5. Podlijeme ji vývarem a necháme cca 10 minut dusit.
  6. Na závěr přilijeme smetanu a necháme jen krátce provařit.

Pokud nemáte čerstvé houby, můžete použít i nakládané nebo sušené. Kdo má rád, může přidat do omáčky několik kapek citrónové šťávy. Omáčku doporučujeme podávat s vařeným nebo opečeným bramborem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*