Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
|
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Den předem namočíme bílé fazole a druhý den je v asi 1 litru vody uvaříme na skus.
- Do většího hrnce dáme olivový olej a na proužky nakrájenou slaninu, kterou orestujeme.
- Postupně přidáváme cibuli, mrkev, celer, česnek, řapíkatý celer, brambory a cukety – každou přidanou zeleninu dobře orestujeme.
- Nakonec přidáme posekaná nakládaná rajčata a rajčatový protlak, pokrájený mangold, tymián, bobkový list a ochutíme solí a pepřem.
- Vše zalijeme zeleninovým vývarem nebo vývarem z fazolí a vaříme asi 20 minut.
- Nakonec přidáme fazole.
- Na talíř naservírujeme trochu uvařených těstovin, horkou polévku a posypeme strouhaným parmazánem a bazalkou či dozdobíme pestem.
Nevíte, co se zbylou zeleninou? Do italské polévky z jednoho hrnce můžete dát vše, co najdete v lednici, a vždy bude chutnat skvěle. Představujeme minestrone!