Zbyla vám z oběda rajčata a nevíte, jak je zpracovat? Vyzkoušejte neovyklý rajčatový džem - chutná skvěle s topinkami nebo různými druhy sýrů!
|
Zbyla vám z oběda rajčata a nevíte, jak je zpracovat? Vyzkoušejte neovyklý rajčatový džem - chutná skvěle s topinkami nebo různými druhy sýrů!
|
Pokyny
- Nakrájená rajčata pečeme v troubě při teplotě 160 stupňů Celsia zhruba 45 minut.
- Poté je zbavíme slupky, dáme do hrnce, do kterého ještě přidáme cukr a ohřejeme na mírném ohni.
- Přidáme citronovou šťávu a povaříme.
- Na konec přidáme bazalku a ne moc pálivou papričku a ještě krátce povaříme.
- Následně dáme do sklenic, uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
- Skladujeme na temném a chladném místě.