Pokud vám zbydou rajčata, zpracujte je na základ pro pizzu. Sušení je šetrnější než běžné konzervování nebo sterilování. Placku pak jen položíte na těsto, ozdobíte a dáte do trouby. Využijete takto přezrálá rajčata, která byste jinak nespotřebovali.
|
Pokud vám zbydou rajčata, zpracujte je na základ pro pizzu. Sušení je šetrnější než běžné konzervování nebo sterilování. Placku pak jen položíte na těsto, ozdobíte a dáte do trouby. Využijete takto přezrálá rajčata, která byste jinak nespotřebovali.
|
Porce
1 pizza placka
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
rajčata
8-10ks
záleží na velikosti
olivový olej
na pomazání sušicí fólie, může být i obyčejný
|
Pokyny
- Rajčata spařte vroucí vodou a slupky oloupejte.
- Pak je vložte do mixéru a rozmixujte.
- Fóliovou misku položte na sušicí síto a vymažte ji olejem. Vlijte do ní rajčatovové pyré tak, aby vrstva byla u krajů o něco nižší než u středu.
- Sušicí režim nastavte na 50-55 °C a placku sušte 6-12 hodin.
Že je hotová, poznáte podle toho, že nikde na dotek nelepí. Poté ji opatrně pomocí lopatky sundejte z fólie a položte na kuchyňskou utěrku, abyste ji zbavili zbytků oleje (ten by mohl při delším skladování žluknout). Na závěr placku srolujte, zabalte do potravinářské fólie a uložte do papírové krabice nebo plastové či skleněné dózy na suché a chladné místo.