Studený fazolkový salát

Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.
Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    fazole 500g zelené
    česnek 3stroužky
    slanina 200g
    ořechy piniové
Pokyny
  1. Zelené fazolky si očistěte a nakrájejte na cca 3 cm kousky.
  2. Ty krátce povařte v osolené vodě, aby byly „al dente“.
  3. Aby si zachovaly krásnou zelenou barvu, prudce je zchlaďte a zakápněte citrónem.
  4. Mezitím si na suché pánvi upečte do křupava na drobno nakrájenou slaninu, připravte sladkokyselou zálivku z vody, cukru a octa a utřete si česnek se solí, pepřem a olejem.
  5. Všechny takto připravené ingredience smíchejte ještě teplé, případně dochuťte a nechte odležet. Stejně dobrý salát připravíte třeba z hrášků.

Do tohoto salátu můžete přidat nadrobno nakrájené brambory. Jednoduše tak připravíte dva různé saláty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*