Chorvatská blitva

Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Pokyny
  1. Brambory uvaříme ve slupce, a když vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm oloupanou a drobně nasekanou cibulku s česnekem.
  3. Přidáme listy mangoldu, krátce podusíme a do pánve přidáme plátky brambor. Podle chuti osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a za občasného obracení zahřejeme.
  4. Brambory se špenátem v této úpravě jsou oblíbenou přílohou k masu nebo pečené rybě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*