Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
|
Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
brambor
500g
cibule
1ks
česnek
3stroužky
olivový olej
2lžíce
|
Pokyny
- Brambory uvaříme ve slupce, a když vychladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm oloupanou a drobně nasekanou cibulku s česnekem.
- Přidáme listy mangoldu, krátce podusíme a do pánve přidáme plátky brambor. Podle chuti osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a za občasného obracení zahřejeme.
- Brambory se špenátem v této úpravě jsou oblíbenou přílohou k masu nebo pečené rybě.