Provensálské ratatouille

Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
Pro tento typický letní pokrm využijete všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni! Základem jsou rajčata, lilek, cuketa a papriky. A samozřejmě provensálské bylinky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    rajčata 1kg případně část nahraďte rajčatovou pastou nebo plechovkou rajčat
    lilek 1ks
    cuketa 1ks
    paprika 2ks červená nebo žlutá pro krásnou barvu
    cibule 1/2kg
    česnek 4stroužky
    bylinky 2lžíce sušené
    olivový olej 4lžíce
Pokyny
  1. Nakrájejte lilek na tenké plátky a nechte vyplakat se solí, cuketu a papriky nakrájejte na kostky.
  2. Lilek, nasekanou cibuli, česnek a papriky osmažte na oleji a nechte dusit 10 minut, za častého míchání.
  3. Přidejte pokrájená rajčata s bylinkami, případně rajčatovou pastu a nakonec přidejte cuketu. Okořeňte a nechte dusit 20 minut.
  4. Podávejte s bagetou jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*