Jahodové lívance se šlehačkou

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 lívanců
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 1hrnek
    hladká mouka 1hrnek
    vejce 1ks
    skořice 1ks
    tuk na smažení
    smetana ke šlehání
    jahody 2hrnky
Pokyny
  1. Suroviny na těsto smícháme a necháme čtvrt hodiny odležet.
  2. Mezitím si ušleháme šlehačku a pokrájíme jahody na kousky.
  3. Z těsta smažíme lívance, které poklademe jahodami a ozdobíme šlehačkou.

Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*