Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
|
Hrnkové recepty máme rádi, protože chceme vařit, péct a ne jen odměřovat a přepočítávat! Hrnkové lívance si můžete připravit na večeři a zbytek si dát k snídani.
|
Porce
6 lívanců
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
mléko
1hrnek
hladká mouka
1hrnek
vejce
1ks
prášek do pečiva
1balení
skořice
1ks
tuk
na smažení
smetana
ke šlehání
jahody
2hrnky
|
Pokyny
- Suroviny na těsto smícháme a necháme čtvrt hodiny odležet.
- Mezitím si ušleháme šlehačku a pokrájíme jahody na kousky.
- Z těsta smažíme lívance, které poklademe jahodami a ozdobíme šlehačkou.
Kelímek od smetany stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.