Když se řekne čas polévek, asi si nepředstavíte zrovna léto. S tímto receptem na osvěžující ovocnou polévku, která se servíruje vlažná či vychlazená, si však letos rádi připravíte polévku i během horkých dní.
|
Když se řekne čas polévek, asi si nepředstavíte zrovna léto. S tímto receptem na osvěžující ovocnou polévku, která se servíruje vlažná či vychlazená, si však letos rádi připravíte polévku i během horkých dní.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
broskve
1/2kg
zralé
moučkový cukr
70g
vanilkový lusk
1ks
citrón
1-2ks
škrob
20g
sůl
1špetka
|
Pokyny
- Broskve si pečlivě omyjte, vypeckujte a nakrájené na kostičky vložte do kastrolu.
- Takto připravené je podlijte a poduste do měkka.
- Až budou hotové, můžete je propasírovat, nebo je rozmixujte tyčovým mixérem (pokud vám vadí slupka tak je třeba je oloupat).
- Takto připravenou kaši dochuťte cukrem, špetkou soli, vanilkou a citronovou kůrou, a zalijte vodou.
- Celou směs přiveďte k varu a přidejte do ní škrob rozmíchaný ve vodě (pokud nechcete, nemusíte jej dávat, ale uberte vody).
- Hotovou polévku dochuťte citronovou šťávou. Chutnat vám bude nejen vlažná, ale také studená.