Lehký dezert, do kterého využijete přebytek malin a který je ideální jak na oslavu jako narozeninový dort, tak na víkend jako chutný zákusek k poobědové kávě a pro děti.
|
Lehký dezert, do kterého využijete přebytek malin a který je ideální jak na oslavu jako narozeninový dort, tak na víkend jako chutný zákusek k poobědové kávě a pro děti.
|
Porce
Dortová forma 30 cm
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny.
- V jiné nádobě ušleháme z bílků a špetky soli pevný sníh.
- Do pěny vmícháme mouku, postupně po lžících přidáváme sníh.
- Nakonec vmícháme olej.
- Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme asi 30 minut při teplotě 185 °C.
- Hotový piškot necháme vychladnout.
- Zatím si nachystáme malinový krém - v míse si připravíme želatinu podle návodu, pak do ní přisypeme maliny a ušlehanou smetanu.
- Vše zlehka promícháme.
- Vychladlý piškot vrátíme do formy a zalijeme malinovým krémem.
- Moučník necháme ztuhnout v lednici min. 3 hodiny, lépe však přes noc.
- Před podáváním dort ozdobíme plody malin a lístky máty.
Dort bude vypadat ještě slavnostněji, pokud jeho povrch ozdobíte plátky mandlí.