Malinový dort Ivanka

Lehký dezert, do kterého využijete přebytek malin a který je ideální jak na oslavu jako narozeninový dort, tak na víkend jako chutný zákusek k poobědové kávě a pro děti.
Lehký dezert, do kterého využijete přebytek malin a který je ideální jak na oslavu jako narozeninový dort, tak na víkend jako chutný zákusek k poobědové kávě a pro děti.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Dortová forma 30 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bílek 3ks
    žloutek 3ks
    olej 2lžíce
    voda 2lžíce
    sůl 1špetka
Ingredience na ozdobení
    maliny 20ks
    máta čerstvá
Ingredience na šlehačkový krém
    maliny 400 - 500g rozmačkané
    smetana 250ml ke šlehání
    želatina 1sáček
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem a horkou vodou do pěny.
  2. V jiné nádobě ušleháme z bílků a špetky soli pevný sníh.
  3. Do pěny vmícháme mouku, postupně po lžících přidáváme sníh.
  4. Nakonec vmícháme olej.
  5. Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme asi 30 minut při teplotě 185 °C.
  6. Hotový piškot necháme vychladnout.
  7. Zatím si nachystáme malinový krém - v míse si připravíme želatinu podle návodu, pak do ní přisypeme maliny a ušlehanou smetanu.
  8. Vše zlehka promícháme.
  9. Vychladlý piškot vrátíme do formy a zalijeme malinovým krémem.
  10. Moučník necháme ztuhnout v lednici min. 3 hodiny, lépe však přes noc.
  11. Před podáváním dort ozdobíme plody malin a lístky máty.

Dort bude vypadat ještě slavnostněji, pokud jeho povrch ozdobíte plátky mandlí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*