Na snídani, na svačinu, anebo na víkendový brunch, který si každý z nás jednou za čas zaslouží, tyhle zdravé celozrnné lívance se hodí skoro ke každé příležitosti. Je jen na vás, zda si je dáte počesku s marmeládou, poamericku s javorovým sirupem, anebo třeba s nutellou.
|
Na snídani, na svačinu, anebo na víkendový brunch, který si každý z nás jednou za čas zaslouží, tyhle zdravé celozrnné lívance se hodí skoro ke každé příležitosti. Je jen na vás, zda si je dáte počesku s marmeládou, poamericku s javorovým sirupem, anebo třeba s nutellou.
|
Porce
10 lívanců
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do mísy dáme mléko s vejci a cukrem, a vše důkladně vyšleháme.
- Do takto připravené směsi přimícháme opatrně mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Výsledné těsto musí být vláčné, pokud by bylo třeba, je možné přidat mouku nebo naopak mléko.
- Mezi tím je třeba si rozpálit pánev, ideálně nepřilnavou, abychom nemuseli použít tuk.
- Buď můžete dělat klasické kulaté placičky, nebo můžeme použít větší kovové formičky (vykrajovací), které určí výsledný tvar lívance.
- Hotové lívance společně s dětmi dozdobíme.