Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
|
Vepřová panenka patří k masům, kterým sluší minutková úprava do růžova, protože pak zůstane příjemně měkká. Vy si ji s námi připravte s citrónem a šalvějí, zmizí z talíře vděčných strávníků tak rychle, až se budete divit!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
vepřová panenka
500g
překrojená na špalíčky
šalvěj
1lístků
máslo
50g
|
Pokyny
- Citronovou kůru, šťávu z poloviny citronu, nasekané lístky šalvěje, sůl a pepř rozmixujeme v hustou pastu.
- Špalíčky masa nařízneme asi desetkrát krátkými hlubšími řezy a naneseme pastu.
- Potřeme olejem a grilujeme z každé strany 6–8 minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené.
- Poté na maso vymačkáme zbylou šťávu a ozdobíme lístky šalvěje. Podáme s opečenými brambory.