Citronové pusinky

Máte chuť na něco lahodného a také máte dostatek času na to vyzkoušet něco nového, i když to bude znamenat pár hodin v kuchyni? Citronové pusinky jsou chuťově dokonale vyvážené, potěší snad každého a jejich poněkud delší doba přípravy a pečení rozhodně stojí za to.
Máte chuť na něco lahodného a také máte dostatek času na to vyzkoušet něco nového, i když to bude znamenat pár hodin v kuchyni? Citronové pusinky jsou chuťově dokonale vyvážené, potěší snad každého a jejich poněkud delší doba přípravy a pečení rozhodně stojí za to.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 pusinek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bílek 6ks studený z lednice
    sůl 1špetka
    bramborový škrob 1lžička
Pokyny
  1. Bílky se solí ušleháme na tuhý sníh, postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr.
  2. Sníh by měl být po ušlehání s cukrem pevný a lesklý, do něj zašleháme ½ lžičky bramborového škrobu a citronovou šťávu.
  3. Bílkovou směs naplníme do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme pusinky o průměru 3 cm.
  4. Mezi pusinkami necháme trochu rozestupy, protože při pečení naskočí.
  5. Pokud chceme pusinky na povrchu křupavé a uvnitř vláčné až lepkavé, tak je musíme sušit přibližně 1,5 hodiny v troubě zapnuté na 110 °C.
  6. Pokud chceme, aby byly celé křupavé, sušíme je 1 hodinu při 140 °C.
  7. Pusinky se mohou přechovávat i několik dnů v uzavřené nádobě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*