Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
|
Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
|
Porce
Forma na biskupský chlebíček
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
čekanka
3ks
listové těsto
1balení
olivový olej
2lžíce
mozzarella
2balení
strouhanka
6lžic
smetana
1kelímek
ke šlehání
vejce
2ks
cukr
1lžička
|
Pokyny
- Čekankové puky nejprve omyjeme a pak je na chvíli namočíme do oslazené vody.
- Mezitím si nakrájíme mozzarellu na silnější plátky.
- Po chvíli vyjmeme puky z vody, osušíme je utěrkou a nakrájíme na silnější proužky.
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a proužky čekanky na něm zlehka osmahneme. Když trochu zezlátnou, vyjmeme je a přeložíme na papírové ubrousky, aby přebytečný tuk okapal.
- Rozválíme těsto a vložíme ho na menší nízký plech, který jsme předem vypláchli studenou vodou, nebo vyložili pečicím papírem.
- Těsto rovnoměrně posypeme strouhankou a poklademe je osmaženými proužky čekanky. Na ně rozložíme plátky mozzarelly.
- Do hrníčku přelijeme smetanu a vyklepneme do ní obě vejce.
- Rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a opatrně přelijeme přes koláč. Dáme péct do trouby rozehřáté na 230 °C a minimálně 15 minut troubu neotevíráme, aby těsto mělo čas „vyběhnout“.
- Koláč je upečený asi za 25 minut, snědený však bude mnohem rychleji.