Mexické chilli con carne

/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 500g hovězí maso
    cibule 1ks
    fazole 1plechovka červené
    rajčata 2plechovka loupaná
    česnek 2stroužky
    čokoláda 2kostičky hořká
    chilli 1lžička
    vývar 700ml
    smetana zakysaná
    sýr ementál
Pokyny
  1. Na oleji si necháme zesklovatět cibuli a česnek, který jsme si nakrájeli nadrobno.
  2. Poté přidáme maso, je nutné je pořádně vařečkou rozmíchat, aby nezůstaly velké kusy, které osolíme a opepříme.
  3. Jakmile celé maso změní barvu, přidáme všechny ostatní ingredience včetně vývaru, a necháme vařit na mírném plamenu minimálně hodinu a půl.
  4. Po té můžeme hned podávat v misce se smetanou a ementálem.
  5. Jako příloha se k chilli hodí placky nebo rýže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*