Kuskus s květákem

Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.
Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    květák 500g
    kuskus 400g
    česnek 4stroužky
    paprika 2ks
    mrkev 2ks
Pokyny
  1. Nejdříve si připravíme kuskus dle návodu na obalu.
  2. Do jiného hrnce dáme růžičky květáku, které podlijeme vodou a dochutíme bazalkou, kurkumou a solí.
  3. Takto připravené dusíme pod pokličkou do změknutí.
  4. Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujeme proužky papriky, které jsme pouze mírně osolili, můžeme ještě přidat kapku, ale opravdu jen kapku, olivového oleje.
  5. Až bude květák měkký, vodu slijeme a růžičky rozsekáme na menší kousky, do nich pak vmícháme hotový kuskus s prolisovaným česnekem.
  6. Podle chuti můžeme dosolit a podáváme s orestovanou paprikou a na jemném struhadle nastrouhanou syrovou mrkvičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*