Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.
|
Kuskus začíná mít své místo i v českých kuchyních. Tento jednoduchý recept s květákem si můžete připravit jako rychlý oběd nebo večeři.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejdříve si připravíme kuskus dle návodu na obalu.
- Do jiného hrnce dáme růžičky květáku, které podlijeme vodou a dochutíme bazalkou, kurkumou a solí.
- Takto připravené dusíme pod pokličkou do změknutí.
- Mezitím si na nepřilnavé pánvi orestujeme proužky papriky, které jsme pouze mírně osolili, můžeme ještě přidat kapku, ale opravdu jen kapku, olivového oleje.
- Až bude květák měkký, vodu slijeme a růžičky rozsekáme na menší kousky, do nich pak vmícháme hotový kuskus s prolisovaným česnekem.
- Podle chuti můžeme dosolit a podáváme s orestovanou paprikou a na jemném struhadle nastrouhanou syrovou mrkvičkou.