|
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Česnek nejprve rozebereme na stroužky.
- Oloupeme je a rozetřeme se solí.
- Česnekovou pastu vetřeme do omytých a osušených žebírek.
- Troubu předehřejeme na 210 °C.
- Žebírka vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vínem, a za občasného přelévání šťávou je upečeme dozlatova.
- Přeložíme je na nahřátou mísu a do výpeku v pekáči přidáme zakysanou smetanu zahuštěnou trochou mouky.
- Promícháme, přilijeme zbylé víno a necháme chvilku provařit.
- Žebírka naporcujeme a jednotlivé porce doplníme omáčkou.
- Podáváme s bramborovými knedlíky nebo šťouchanými bramborami a čerstvým zelným salátem.