Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
|
Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
|
Porce
Koláčová forma 15 cm
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rozinky přelijeme horkou vodou a necháme odpočinout.
- Kaštanovou mouku dáme do mísy, přidáme olivový olej, špetku soli a po troškách přidáváme vodu a stále šleháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
- Hustota těsta je přibližně asi jako těsto na palačinky.
- Těsto nalijeme do olejem vymazané koláčové formy a povrch posypeme rozinkami, ořechy a rozmarýnem.
- Zakapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
- Podáváme jej studený nebo vlažný.