Zavřete oči a na chvíli se zasněte. Je sváteční období Vánoc, vy máte na stole váleček a lahodné perníčkové těsto, celá rodina vám pomáhá vykrajovat a zdobit. Ke zhmotnění ještě přidejte zdravější celozrnnou mouku a tradiční Vánoční pochoutka je na světě.
|
Zavřete oči a na chvíli se zasněte. Je sváteční období Vánoc, vy máte na stole váleček a lahodné perníčkové těsto, celá rodina vám pomáhá vykrajovat a zdobit. Ke zhmotnění ještě přidejte zdravější celozrnnou mouku a tradiční Vánoční pochoutka je na světě.
|
Porce
80 perníčků
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu.
- Vyválíme na pomoučeném válu plát silný 5 až 7 mm a vykrajujeme tvary.
- Pečeme při teplotě 180℃, dokud lehce nezrůžoví, a hned po upečení potřeme rozkvedlaným vejcem.
- Z tohoto množství budeme mít přibližně 80 kusů perníčků, já jsem použila vykrajováno v průměru 2 cm.