Pracny

Pracny, jinak také medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, jehož recept se dědí snad z generace na generaci. Jsou k nim potřeba speciální formičky a po upečení a vyklopení jsou krásně měkoučké a provoní celý domov.
Pracny, jinak také medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, jehož recept se dědí snad z generace na generaci. Jsou k nim potřeba speciální formičky a po upečení a vyklopení jsou krásně měkoučké a provoní celý domov.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
30 pracen
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 250g
    vejce 1ks
    ořechy 120g vlašské
    kakao 30g
    skořice 1špetka
    moučkový cukr na obalení
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme tužší těsto.
  2. Necháme ho odpočinout několik hodin v chladu nebo přes noc.
  3. Pak těstem plníme formičky, které nesmí být moc plné, protože by se špatně pekly. Pečeme v troubě na 160 ℃ asi 8 minut.
  4. Upečené pracny necháme chvilku odpočinout, než je vyklepneme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*