Pracny, jinak také medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, jehož recept se dědí snad z generace na generaci. Jsou k nim potřeba speciální formičky a po upečení a vyklopení jsou krásně měkoučké a provoní celý domov.
|
Pracny, jinak také medvědí tlapky, jsou tradiční vánoční cukroví, jehož recept se dědí snad z generace na generaci. Jsou k nim potřeba speciální formičky a po upečení a vyklopení jsou krásně měkoučké a provoní celý domov.
|
Porce
30 pracen
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
350g
máslo
250g
vejce
1ks
moučkový cukr
250g
ořechy
120g
vlašské
kakao
30g
skořice
1špetka
moučkový cukr
na obalení
|
Pokyny
- Všechny suroviny smícháme a vypracujeme tužší těsto.
- Necháme ho odpočinout několik hodin v chladu nebo přes noc.
- Pak těstem plníme formičky, které nesmí být moc plné, protože by se špatně pekly. Pečeme v troubě na 160 ℃ asi 8 minut.
- Upečené pracny necháme chvilku odpočinout, než je vyklepneme.