Předvánoční období pomalu začíná a my začínáme přemýšlet, jaké dobroty připravíme na sváteční stůl. Pokud máte rádi nové věci, vyzkoušejte tyto medové trubičky. Patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící medem a karamelem. Jen se po nich zapráší – uvidíte!
|
Předvánoční období pomalu začíná a my začínáme přemýšlet, jaké dobroty připravíme na sváteční stůl. Pokud máte rádi nové věci, vyzkoušejte tyto medové trubičky. Patří sice k trochu pracnějšímu cukroví a možná budou trochu náročnější i na vaši trpělivost. Výsledkem ale budou lahodné trubičky vonící medem a karamelem. Jen se po nich zapráší – uvidíte!
|
Suroviny
hladká mouka
250g
moučkový cukr
100g
čokoláda
100g
hořká nebo sladká
med
4 - 5lžic
vejce
2ks
Poleva
|
Pokyny
- Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme prosátý moučkový cukr, med a vejce.
- Vytvoříme těsto – je trochu lepivé, pokud se ale bude lepit moc, přidáme ještě trochu mouky.
- Těsto zabalíme do potravinářské folie a dáme na 24 hodin do lednice.
- Troubu předehřejeme na 160 °C.
- Plech vyložíme pečicím papírem.
- Těsto vyválíme na pomoučněném podkladě na velmi tenkou vrstvu.
- Vykrajujeme kolečka.
- Kovové trubičky potřeme trochou oleje a kolečka omotáme kolem nich (každé kolečko umístíme k jednomu z krajů, aby se pak lépe sundávalo).
- Dáme péct na 8–10 minut, dokud nezačnou trubičky mírně hnědnout.
- Vytáhneme je z trouby a necháme minutu vychladnout.
- Upečené trubičky stáhneme (abychom se nespálili, uchopíme konce trubiček utěrkou).
- Necháme vystydnout. Mezitím si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu.
- Do rozpuštěné čokolády namáčíme oba konce trubiček a necháme je ztuhnout.
Medová náplň
- Na krém si vyšleháme máslo pokojové teploty a plechovku karamelového salka. Krémem naplníme cukrářský sáček nebo zdobičku a plníme jím oba konce trubiček.
- Dáme ztuhnout.
Trubičky uchováváme v chladu – je lepší je nechat pár dnů uležet, aby zvláčněly.
Jsou skvělé, těsto se sice dělá těžko Nemám kovové trubičky a proto hned za horka namotám na tenkou tyčku a stáhnu. Napřed naplním, pak namáčím do čokolády. Dobrou chuť