Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
|
Nic nezahřeje v sychravých zimních dnech lépe než poctivá polévka. Připravte si dnes s námi zelnou polévku, kapustnici, která je plná úžasných chutí. Pokud ji připravíte den předem, do druhého dne se rozloží a dokonale propojí, a polévka tak dostane ten správný říz.
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na čtvrtky.
- Dáme vařit zelí i s vodou z pytlíku.
- Přidáme cibuli, česnek a sůl a ještě dolijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené.
- Přivedeme k varu a poté přidáme celé klobásy.
- Vše vaříme cca 20 minut.
- Mezitím si připravíme jíšku – olej zahřejeme, přidáme mouku a zapražíme.
- Poté do jíšky přidáme papriku a ještě trochu zapražíme.
- Jíšku zamícháme do polévky a nakonec přidáme vodu. Vody přidáme tolik, aby zůstala polévka hustá.
- Nakonec přidáme rajský protlak a okořeníme – přidáme pepř, nové koření, lze i bobkový list.
- Necháme přejít varem a odstavíme z plotny.