Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
|
Dršťková polévka patří k další klasice české kuchyně. Má své zastánce i odpůrce - ke které skupině patříte? Pokud k jejím odpůrcům, máme tu pro vás tip na obměnu, zkuste falešnou dršťkovou polévku z hlívy ústřičné! Polévka je na vzhled i chuť velmi podobná pravé dršťkové.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
vývar
1l
zeleninový
hlíva ústřičná
300g
cibule
1ks
olivový olej
5lžic
tymián
3lžičky
hladká mouka
2lžíce
sladká paprika
1lžíce
chilli
1/2lžičky
mleté
|
Pokyny
- V kastrolu rozehřejeme olej a na mírném plameni osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Hlívu nakrájíme na malé kousky a přidáme ji spolu s tymiánem k cibuli.
- Za občasného míchání opékáme cca 10 minut.
- Přidáme mletou papriku a chilli, promícháme a ještě asi minutu opékáme.
- Zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut.
- Z oleje a mouky si připravíme světlou jíšku a necháme ji trochu vychladnout.
- Postupně ji vmícháme do polévky a necháme několik minut povařit.
- Nakonec osolíme a opepříme podle chuti.