Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
|
Hledáte rychlý a snadný recept na chutné jídlo? Dnes jsme si pro vás připravili nákyp s kořenovou zeleninou s tofu. Můžete si jej dopřát nejen jako přílohu k masu, ale také jako lehký oběd nebo večeři doplněnou třeba salátem.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 170 °C. Připravíme si menší pekáček, které vymažeme olivovým olejem, nebo vyložíme pečicím papírem (i ten vymažeme olivovým olejem).
- Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Celer, mrkev, cuketu a bramboru oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka.
- Do pekáčku postupně vrstvíme kolečka celeru, cibule, česneku, mrkve, cukety a brambory.
- Následně poklademe 1 hrstí kadeřavé kapusty.
- Znovu opakujeme vrstvení a zakončíme druhou hrstí kadeřavé kapusty.
- Úplně nahoru poklademe na plátky nakrájené uzené tofu.
- V misce si smícháme sójovou smetanu a mléko a přidáme všechno koření uvedené výše.
- Smetanovou směs nalijeme rovnoměrně na brambory.
- Pečeme cca 50 minut, dokud zelenina nezměkne (vyzkoušíme zapíchnutím nože).