Posted on 14. 2. 201826. 6. 2018 by Jakvkuchyni.cz Kvíz: Co víte o petrželi kromě toho, že je vzdálenou sestřenicí mrkve? Stala se nedílnou součástí naší kuchyně tak dávno, že jsme jí postupem času přestali věnovat pozornost. Díky své charakteristické chutia vůni je ale stále v mnoha receptech zcela nepostradatelná. Nabízí navíc účinky na náš organismus, o kterých možná ani nevíte. Jak dobře znáte petržel? Máme pro vás tahák v podobě článku a instruktážního videa. Se kterým druhem zeleniny petržel nejsnáze zaměníte? s tuřínem s křenem s celerem s pastiňákem s jicamou Který z minerálů je ve větším množství obsažený v petrželové nati? železo fosfor vápník draslík hořčík Které ingredience potřebujete pro přípravu petrželového pesta z našeho receptu? olivový olej, parmazán, na jemno nastrouhaný kořen petržele parmazán, petrželovou nať, bazalku, olej olivový olej, parmazán, petrželovou nať rajčata, parmazán, koriandr, petrželovou nať olivový olej, gouda, strouhaný kořen petržele Jak nejlépe krájíme petržel, která má posloužit jako základ do omáček? na nudličky a kostičky na tenká kolečka jen ji očistíme a podélně rozkrojíme nahrubo nastrouháme na 2-3 cm silná kolečka Jak se nazývá antikarcinogenní látka obsažená v petrželi? querecetin malvidin alicin stigmasterol myristicin Time is Up! Time's up