Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    jehněčí maso 1ks hřbet
    víno 3dl růžové
    šalotka 3ks
    česnek 3stroužky
    med 2lžíce
    olivový olej 1lžíce
    vývar zeleninový
Pokyny
  1. Předehřejme si troubu na 220 °C. Jehněčí hřbet osolíme, opepříme, potřeme trochou česneku, zasypeme bylinkami a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran.
  2. Dozlatova opečené maso vložíme do pekáčku a 10 minut ho necháme v troubě zatáhnout.
  3. Poté ho podlijeme vývarem, růžovým vínem, přidáme nakrájené šalotky, česnek, bylinky, med a přiklopené pečeme přibližně 45 minut.
  4. Upečený hřbet vyndáme z trouby a necháme chvíli odpočinout.
  5. Omáčku z pekáčku slijeme, rozmixujeme, dochutíme medem, solí a dle chuti můžeme použít i dezertní víno.
  6. Podáváme s bramborovou kaší a grilovanou kořenovou zeleninou.
  7. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*