Hovězí závitky v betelovém listu (Bò lá lốt)

Vietnamská kuchyně se i u nás stále drží na výsluní. Překvapte rodinu nebo návštěvu exotickou pochoutkou k obědu - zkuste závitky netradičně v betelových listech!
Vietnamská kuchyně se i u nás stále drží na výsluní. Překvapte rodinu nebo návštěvu exotickou pochoutkou k obědu - zkuste závitky netradičně v betelových listech!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 závitků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 300g mleté
    omáčka 4lžíce rybí
    mléko 3lžíce kokosové
    česnek 2stroužky
    sirup 2lžíce agáve
    koření 1lžička
    betelové listy 1balíček
Pokyny
  1. Na začátku řádně promícháme rybí omáčku s agáve sirupem a na drobno nasekanou citronovou trávou s česnekem.
  2. Ingredience smícháme v misce společně s mletým masem a dle chuti můžeme přidat trochu chilli. Než si omyjeme listy betelu, necháme směs odpočinout v lednici.
  3. Vezmeme vždy po dvou listech, položíme je tmavší stranou dolů, naplníme masem a zabalíme do tvaru závitků.
  4. Ty pak pečeme z každé strany cca 3 minuty na grilu nebo suché pánvi.
  5. Závitky můžeme servírovat se skleněnými nudlemi nebo citrónovou zálivkou.

Pokud se vám zdají některé ingredience příliš exotické, vydejte se na nákup do vietnamské večerky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*