Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
|
Vejce Mimóza se řadí k rychlým a efektním předkrmům. I když je název tak trochu zahalen tajemstvím, jedná se vlastně o rozkrojená vařená vejce natvrdo, která jsou plněna žloutkovým krémem. Podávat je můžete se salátem, bylinkami nebo bagetkami.
|
Porce
8 vajec
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
vejce
8ks
uvařená
majonéza
1lžíce
hořčice
1lžička
dijonská
citrónová šťáva
1lžíce
oregano
1lžička
olivový olej
1lžička
sůl
1špetka
pepř
1špetka
salát
čerstvý mi
cukrářský pytlík
jednorázový
cukrářská špička
větší
|
Pokyny
- Vejce uvaříme natvrdo.
- Uvařená vejce oloupeme, překrojíme podélně na poloviny a lžičkou opatrně vydlabeme žloutky do misky.
- Žloutky v misce rozmačkáme vidličkou.
- Do misky se žloutky dále přidáme majonézu, hořčici, oregano, citronovou šťávu, sůl a pepř.
- Z připravených ingrediencí vymícháme v misce hladkou směs.
- Do cukrářského pytlíku si nachystáme špičku a naplníme ho směsí.
- Následně začneme plnit důlky vydlabané v bílcích.
- Máme hotovo a je jen na nás a na naší fantazii, k čemu tato báječně chutnající vajíčka budeme podávat. Dobrou chuť!
Víte, jak vybrat správná vejce? Podívejte se na infografiku.