Buchtičky s polevou z krvavých pomerančů

Venku začíná vše rozkvétat a to nás inspirovalo k receptu buchtiček podávaných s jarně laděnou růžovou polevou. Jemnou pastelovou barvu jí dodaly krvavé pomeranče, ale pokud by se vám je nepodařilo sehnat, stejně dobře poslouží jako růžové barvivo červená řepa.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 buchtiček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 2hrnky špaldová
    vejce 2ks
    mléka 1/2hrnek
    pomeranč 2ks
    máslo 1/2hrnku rozpuštěné
    sůl 1špetka
Poleva
    šťáva 1,5 - 2lžíce z pomeranče
    mák na posypání
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Mouku prosejeme spolu s práškem do pečiva a solí. Přidáme cukr, vejce, mléko, rozpuštěné máslo, šťávu z pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru.
  3. Vše smícháme. Pokud by bylo těsto hustší, přidáme trochu mléka.
  4. Formy na muffiny vymažeme a vysypeme tak, jak jsme zvyklí.
  5. Naplníme je těstem a dáme péct na cca 30 - 40 minut.
  6. Následně vytáhneme muffiny z trouby a na mřížce necháme vychladnout.
Poleva
  1. Moučkový cukr prosejeme a smícháme se šťávou z pomeranče.
  2. Vytvoříme tekutou polevu.
  3. Muffiny obrátíme, aby z nich byly kopečky, a polijeme je cukrovou polevou.
  4. Nakonec posypeme trochou nemletého máku.