Kefírové lívance

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Jídlo pro děti". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Určitě také někdy zatoužíte po sladké a voňavé snídani... Pokud máte ráno trošičku více času a nikam nespěcháte, dopřejte si lívance. Pro některé z nás je taková snídaně nejlepší na světě. A co teprve kefírové lívance přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem. To pak budete jen těžko odolávat, abyste si nepřipravili ještě jednu várku!
Určitě také někdy zatoužíte po sladké a voňavé snídani... Pokud máte ráno trošičku více času a nikam nespěcháte, dopřejte si lívance. Pro některé z nás je taková snídaně nejlepší na světě. A co teprve kefírové lívance přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem. To pak budete jen těžko odolávat, abyste si nepřipravili ještě jednu várku!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 lívanečků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kefír 200 - 250ml
    med 3lžíce
    vejce 3ks rozšlehané
    máslo 2lžíce rozpuštěné
    soda 1/2lžičky
    sůl 1špetka
    olej na smažení
Na ozdobu a dochucení:
    javorový sirup na polití
    ovoce na posypání
Pokyny
  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, se sodou a špetkou soli.
  2. Kefír, med, vajíčka a máslo dáme do mixéru.
  3. Promixujeme, dokud se tekuté ingredience nespojí.
  4. Přisypeme směs s moukou a znovu mixujeme. Těsto by mělo být tekutější (pokud by bylo příliš husté, přidáme ještě kefír, pokud by bylo řídké, přisypeme trochu mouky).
  5. Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme menší kolečka.
  6. Opékáme je z jedné strany, jakmile se začnou na povrchu tvořit malé bublinky, otočíme je a opékáme z druhé strany (každá strana trvá přibližně 1–2 minuty).
  7. Hotové lívance naservírujeme na talíř, přelijeme javorovým sirupem a podáváme s čerstvým ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*