Určitě také někdy zatoužíte po sladké a voňavé snídani... Pokud máte ráno trošičku více času a nikam nespěcháte, dopřejte si lívance. Pro některé z nás je taková snídaně nejlepší na světě. A co teprve kefírové lívance přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem. To pak budete jen těžko odolávat, abyste si nepřipravili ještě jednu várku!
|
Určitě také někdy zatoužíte po sladké a voňavé snídani... Pokud máte ráno trošičku více času a nikam nespěcháte, dopřejte si lívance. Pro některé z nás je taková snídaně nejlepší na světě. A co teprve kefírové lívance přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem. To pak budete jen těžko odolávat, abyste si nepřipravili ještě jednu várku!
|
Porce
15 lívanečků
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
kefír
200 - 250ml
polohrubá mouka
150g
med
3lžíce
vejce
3ks
rozšlehané
máslo
2lžíce
rozpuštěné
prášek do pečiva
1lžička
soda
1/2lžičky
sůl
1špetka
olej
na smažení
Na ozdobu a dochucení:
javorový sirup
na polití
ovoce
na posypání
|
Pokyny
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, se sodou a špetkou soli.
- Kefír, med, vajíčka a máslo dáme do mixéru.
- Promixujeme, dokud se tekuté ingredience nespojí.
- Přisypeme směs s moukou a znovu mixujeme. Těsto by mělo být tekutější (pokud by bylo příliš husté, přidáme ještě kefír, pokud by bylo řídké, přisypeme trochu mouky).
- Na pánvi rozpálíme olej a pomocí lžíce tvoříme menší kolečka.
- Opékáme je z jedné strany, jakmile se začnou na povrchu tvořit malé bublinky, otočíme je a opékáme z druhé strany (každá strana trvá přibližně 1–2 minuty).
- Hotové lívance naservírujeme na talíř, přelijeme javorovým sirupem a podáváme s čerstvým ovocem.