O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
|
O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
|
Porce
400 ml omáčky
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Šalotku, pórek a mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
- Chilli papričky nasekáme nadrobno.
- V nižším hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu na něm krátce orestujeme (začneme šalotkou, pak přidáme pórek, mrkev a nakonec rajčata a chilli papričky).
- Základ zalijeme vodou a vložíme bujónovou kostku. Vše dusíme asi 20 minut, dokud zelenina zcela nezměkne.
- Na závěr omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme jablečným octem.
Těsně před dovařením můžeme přidat do omáčky sýr Niva.