Pikantní omáčka na těstoviny

O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
O tom, že se jablečný ocet skvěle uplatní v nejrůznějších pokrmech, nás přesvědčí recept na pikantní omáčku. Ta vděčí za svou charakteristickou chuť mimo jiné právě této ingredienci. Potěší všechny vegetariány, ale bezpochyby uspokojí i chutě skalních masozřavců.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
400 ml omáčky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 400ml
    rajčata 4ks
    mrkev 2ks
    chilli 2ks paprička
    šalotka 1ks
    pórek 1ks bez tuhých a zelených konců
    ocet 1lžíce jablečný
    olivový olej 1lžíce
    vývar 1litr BIO zeleninová
Pokyny
  1. Šalotku, pórek a mrkve očistíme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
  2. Chilli papričky nasekáme nadrobno.
  3. V nižším hrnci rozehřejeme olivový olej a zeleninu na něm krátce orestujeme (začneme šalotkou, pak přidáme pórek, mrkev a nakonec rajčata a chilli papričky).
  4. Základ zalijeme vodou a vložíme bujónovou kostku. Vše dusíme asi 20 minut, dokud zelenina zcela nezměkne.
  5. Na závěr omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme jablečným octem.

Těsně před dovařením můžeme přidat do omáčky sýr Niva.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*