Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
|
Milujete vůni bazalky? Pokud vlastníte bylinkovou zahrádku a pěstujete si bazalku, zkuste si z ní kromě pesta připravit skvělou omáčku. S přicházejícími teplými dny se tento rychlý, jednoduchý a lehký recept bude zcela jistě hodit.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
kuřecí maso
500g
prsa
|
Pokyny
- Kuřecí prsa nakrájíme na hrubší plátky, jemně je naklepeme prsty, osolíme a opepříme.
- Dáme je do misky, zalijeme olivovým olejem a necháme hodinu marinovat v lednici.
- Po vytažení z lednice rozpálíme pánev s olejem (případně gril).
- Z každé strany opékáme kuřecí prsa cca 5–7 minut - měla by být dozlatova.
- Smetanu smícháme v kastrolku s čerstvou najemno nasekanou bazalkou.
- Smetanu s bazalkou necháme přejít varem, aby omáčka zhoustla.
- Nakonec do ní vmícháme parmezán, který necháme rozpustit a omáčku opepříme podle chuti.
- Opečená kuřecí prsa naservírujeme a přelijeme omáčkou.
Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory nebo pečenou zeleninu.