Petrželové knedlíky

Hledáte rychlý a jednoduchý recept na knedlíky, u jejichž přípravy byste nemuseli trávit spoustu času? Pak tu pro vás máme jeden tip. Lehké knedlíky ochucené čerstvou zelenou petrželkou můžete podávat jako přílohu k omáčkám a masu.
Hledáte rychlý a jednoduchý recept na knedlíky, u jejichž přípravy byste nemuseli trávit spoustu času? Pak tu pro vás máme jeden tip. Lehké knedlíky ochucené čerstvou zelenou petrželkou můžete podávat jako přílohu k omáčkám a masu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 knedlíků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pečivo 500g den staré (toustový chléb, housky)
    máslo 120g
    petržel 100g nasekaná najemno
    vejce 7ks
    mléko 0,5l
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Okoralé pečivo nakrájíme na malé kostičky, přelijeme vlažným mlékem a necháme vstřebat.
  2. Změklé máslo vyšleháme, vmícháme žloutky.
  3. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do směsi másla a žloutků.
  4. Vmícháme nasekanou petržel, namočený chléb, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem.
  5. Z hmoty vytvoříme válečky nebo koule, které zabalíme do potravinové fólie a pak ještě do alobalu.
  6. Vaříme ve vodě cca 20–25 minut, podle velikosti knedlíků.
  7. Jakmile budou uvařené, položíme je na prkénko a několikrát je propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
  8. Následně je nakrájíme pomocí niti.

Jeden komentář k článku “Petrželové knedlíky”

  1. Určitě muzou byt dobre, ba vyborne. Ale casu s pripravou si vyzadaji mnohem vic, nez normální knedlík.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*