Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.
|
Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Krůtí roláda
krůtí maso
1,6kg
prso
pomerančová šťáva
150ml
vývar
150ml
drůbeží
pomeranč
1ks
cibule
1ks
nadrobno nakrájená
hladká mouka
1lžíce
pepř
mletý
|
Pokyny
- Nejdříve si předehřejeme troubu na 200 °C.
- Všechny přísady na pomerančové máslo dobře promícháme a necháme odležet.
- Krůtí prso prořízneme ze strany a rozevřeme ho.
- Rozklepeme ho na tenký plátek, osolíme, opepříme a potřeme asi dvěma třetinami pomerančového másla.
- Maso svineme, upevníme provázkem a potřeme zbytkem másla.
- Krůtí roládu naskládáme do pekáčku, který jsme předem vysypali na jemno nakrájenou cibulí. Přiklopíme a dáme péct do trouby.
- Během pečení maso podle potřeby podléváme pomerančovou šťávou a drůbežím vývarem.
- Po 45 minutách pekáček odklopíme a necháme maso zezlátnout. Stále ho podléváme šťávou. Upečenou roládu vyndáme z trouby a necháme odpočinout na prkénku.
- Do výpeku vmícháme mouku, zalijeme zbytkem vývaru a pomerančové šťávy a přivedeme k varu.
- Osolíme, opepříme a můžeme naředit vodou.
- Vaříme přibližně 15 minut.
- Do hotové omáčky přidáme kousky pomeranče a ještě chvíli povaříme.
Roládu nakrájíme na plátky, přelijeme pomerančovou omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.