Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
|
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Připravíme si rozdrcené jalovčinky, rozpuštěné máslo, lžičku nastrouhané kůry z citronu a citronovou šťávu.
- Vše smícháme a připravenou směsí potřeme omytou kachnu.
- Vnitřek kachny naplníme nakrájeným jablkem a necháme odležet v chladu minimálně hodinu.
- Do pekáče připravíme plátky slaniny.
- Očištěné a pokrájené brambory, nakrájenou mrkev a dílky česneku smícháme s olejem a bylinkami a směs rozprostřeme na slaninu.
- Na takto vyložený pekáč položíme kachnu prsíčky dolů.
- Vše podlijeme vínem a pečeme pod poklicí při teplotě 180 asi 30 minut.
- Poté odstraníme poklici, kachnu obrátíme, potřeme směsí medu a rozpuštěného másla a pečeme dozlatova dalších 30 minut.