Divoká kachna s tymiánem na zelenině

Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso kachna divoká
    brambor 600g
    mrkev 600g
    slanina 100g anglická
    víno 50ml bílé
    máslo 4lžíce
    jablko 1-2ks kyselejší
    česnek 1palice
    citrón 1ks
    olej 1lžíce
    med 1lžička
Pokyny
  1. Připravíme si rozdrcené jalovčinky, rozpuštěné máslo, lžičku nastrouhané kůry z citronu a citronovou šťávu.
  2. Vše smícháme a připravenou směsí potřeme omytou kachnu.
  3. Vnitřek kachny naplníme nakrájeným jablkem a necháme odležet v chladu minimálně hodinu.
  4. Do pekáče připravíme plátky slaniny.
  5. Očištěné a pokrájené brambory, nakrájenou mrkev a dílky česneku smícháme s olejem a bylinkami a směs rozprostřeme na slaninu.
  6. Na takto vyložený pekáč položíme kachnu prsíčky dolů.
  7. Vše podlijeme vínem a pečeme pod poklicí při teplotě 180 asi 30 minut.
  8. Poté odstraníme poklici, kachnu obrátíme, potřeme směsí medu a rozpuštěného másla a pečeme dozlatova dalších 30 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*