Rybičková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Je skvělou variantou ke svačince nebo i jako lehká večeře se salátem. Její příprava je velmi lehká a zvládnou ji všichni. Složení a výslednou chuť rybičkové pomazánky můžete libovolně obměňovat a doladit si ji k dokonalosti podle svých vlastních chutí.
|
Rybičková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Je skvělou variantou ke svačince nebo i jako lehká večeře se salátem. Její příprava je velmi lehká a zvládnou ji všichni. Složení a výslednou chuť rybičkové pomazánky můžete libovolně obměňovat a doladit si ji k dokonalosti podle svých vlastních chutí.
|
Porce
150 g pomazánka
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- Cizrnu rozmačkáme vidličkou na menší kousky.
- Z tuňáka slijeme šťávu a přidáme do misky.
- Šalotku, celer, cizrnu a tuňáka v misce promícháme, přidáme řecký jogurt, hořčici, citronovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.
- Vše opatrně promícháme a necháme v ledničce vychladit, aby se všechny chutě propojily.
- Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen se salátem.